Presentació

Presentacio
Mossèn Enric Prat presenta unes noves Homilies, totalment diferents de les ja conegudes (www.bisbaturgell.org - homilies dominicals). Són diferents en el contingut, en l’estil i en l’extensió. Cada Homilia conté una sola idea, l’expressada en el títol. La breu argumentació es basa gairebé únicament en els textos litúrgics del dia. Creiem que aquestes homilies poden servir perquè cada interessat pugui preparar la seva pròpia; o com a guió d’un comentari més espontani. La millor utilització, però, la trobarà cada puntual usuari. Possiblement, altres persones, a més dels predicadors, trobaran en aquests escrits l’ocasió d’aprofundir en el sentit pregon de la Paraula de Déu en la litúrgia, i de gaudir del consol espiritual que ens ofereix Sigui tot a lloança de Déu i a benefici espiritual i humà d’aquells que en vulguin fer ús. Moltes gràcies.
Acabada la publicació en aquest BLOG de les NOVES HOMLIES, m’atreveixo a proposar als amables usuaris una nova: Etiqueta: EL RACONET DE LA MISTICA. La mística, no en el seu vessant de fets extraordinaris, com l’èxtasi, la levitació, les locucions o les visions, sinó com alternativa a l’ascètica, amb l’atenció posada en les obres de Sant Joan de la Creu i en l’autor anònim del llibre EL NÚVOL DEL NO SABER. L’ascètica es basa en el raonament, l’esforç i el protagonisme personal. La mística abandona tot protagonisme personal per atribuir-lo solament a Déu, d’acord amb allò que recomana el Salm 36: Encomana al Senyor els teus camins; confia en ell, deixa’l fer. O responent a l’oferta de Ap.3,20: Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi. El místic rep, per medi de la il·luminació, que li és donada, una noticia nova de la naturalesa de Déu, que és obscura i inexplicable. Els autors l’anomenen docta ignorància o raig de tenebra. Aquest treball, que ha estat publicat a la revista l’Església d’Urgell i amb una bona acceptació per part de molts lectors, pot ésser útil per a la lectura i meditació particular, i també com a eina de treball per a grups de pregària, de formació espiritual o de catequistes. Gràcies!

dilluns, 7 de novembre del 2016

El final ( Durant l’any – 33 )

           Els estudiosos del cosmos saben que el nostre petit planeta vindrà un dia que no podrà suportar la vida, fins i tot, que tot ell es pot desintegrar. També  hi està d’acord el sentit comú. Seria igualment correcte acceptar que la sort dels éssers conscients i responsables no serà la mateixa. Llegim al profeta Malaquies: <<Els orgullosos i els injustos seran igual  que rostoll. (...) No en deixaré  ni l’arrel ni la tija, diu els Senyor de l’univers. Però per a vosaltres, que venereu el meu nom, sortirà el sol de la felicitat>>.
            Quan preguntaren a Jesús: <<¿Quan serà tot això i quin senyal anunciarà que està a punt de succeir?>>, Jesús s’escapa per la tangent, donant com a senyals de la fi: guerres, revoltes, terratrèmols, fams i pestes, fets espantosos i senyals d’amenaça al cel. Tots aquests senyals s’han donat sempre i segueixen en l’actualitat. La veritat és allò que Jesús digué en una altra ocasió: <<El dia i l’hora només els sap el Pare>>.

            La profecia més important de Jesús al respecte es compleix rigorosament al llarg de tots els segles:<<Abans de tot això se us enduran detinguts, us perseguiran, us conduiran a les sinagogues o a les presons, us presentaran  als tribunals dels reis o als governadors, acusats de portar el meu nom. (...) Sereu traïts (...) En mataran alguns de vosaltres, i sereu odiats de tothom pel fet de portar el meu nom. Però no es perdrà ni un dels vostres cabells. Sofrint amb constància us guanyareu per sempre la vostra vida>>. La nostra millor actitud d’espera, segons la paraula de Jesús, és portar el seu nom, venerar el seu nom, viure units a ell per la fe i l’amor, rebutjar les ofertes falses de salvació i abandonar-nos a la voluntat del Pare. Viure sempre amb un tarannà de vida normal d’acord amb la recomanació de Sant Pau: <<Que treballin en pau per guanyar-se el pa que mengen>>. 

Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada