Presentació

Presentacio
Mossèn Enric Prat presenta unes noves Homilies, totalment diferents de les ja conegudes (www.bisbaturgell.org - homilies dominicals). Són diferents en el contingut, en l’estil i en l’extensió. Cada Homilia conté una sola idea, l’expressada en el títol. La breu argumentació es basa gairebé únicament en els textos litúrgics del dia. Creiem que aquestes homilies poden servir perquè cada interessat pugui preparar la seva pròpia; o com a guió d’un comentari més espontani. La millor utilització, però, la trobarà cada puntual usuari. Possiblement, altres persones, a més dels predicadors, trobaran en aquests escrits l’ocasió d’aprofundir en el sentit pregon de la Paraula de Déu en la litúrgia, i de gaudir del consol espiritual que ens ofereix Sigui tot a lloança de Déu i a benefici espiritual i humà d’aquells que en vulguin fer ús. Moltes gràcies.
Acabada la publicació en aquest BLOG de les NOVES HOMLIES, m’atreveixo a proposar als amables usuaris una nova: Etiqueta: EL RACONET DE LA MISTICA. La mística, no en el seu vessant de fets extraordinaris, com l’èxtasi, la levitació, les locucions o les visions, sinó com alternativa a l’ascètica, amb l’atenció posada en les obres de Sant Joan de la Creu i en l’autor anònim del llibre EL NÚVOL DEL NO SABER. L’ascètica es basa en el raonament, l’esforç i el protagonisme personal. La mística abandona tot protagonisme personal per atribuir-lo solament a Déu, d’acord amb allò que recomana el Salm 36: Encomana al Senyor els teus camins; confia en ell, deixa’l fer. O responent a l’oferta de Ap.3,20: Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi. El místic rep, per medi de la il·luminació, que li és donada, una noticia nova de la naturalesa de Déu, que és obscura i inexplicable. Els autors l’anomenen docta ignorància o raig de tenebra. Aquest treball, que ha estat publicat a la revista l’Església d’Urgell i amb una bona acceptació per part de molts lectors, pot ésser útil per a la lectura i meditació particular, i també com a eina de treball per a grups de pregària, de formació espiritual o de catequistes. Gràcies!

dimecres, 25 de desembre del 2013

Ja és aquí (Dia de Nadal)

         <<Digueu a la ciutat de Sió: “El teu salvador ja és aquí>>. Digueu a la gent del segle XXI: ”El teu salvador ja és aquí”. No el mereixem, direu. Tampoc no el mereixien quan històricament va venir. Escoltem Sant Pau: <<Quan s’ha revelat la bondat de Déu, Senyor  nostre, i l’amor que ell té als homes, no l’han mogut les obres que nosaltres podíem haver fet, sinó la seva bondat>>. Si no el mou la nostra bondat, potser si que l ‘urgeix la nostra necessitat. Les necessitats humanes d’aquell temps eren unes; ara són unes altres, potser més greus per enrevessades i punyents. Llavors eren conscients de llurs necessitats, ara ens enganyem a nosaltres mateixos i les amaguem.
         Obrir-nos a la salvació, com els pastors, és el nostre repte, acceptant humilment que <<Ell ens salva amb un bany d’aigua regenerador i amb el poder renovador de l’Esperit Sant, que ell ha vessat a mans plenes sobre nosaltres per Jesucrist>>.
        Tot depèn de nosaltres. Ell ens cerca; nosaltres ens hem de deixar trobar. Ell ha vingut; nosaltres hem d’anar a donar-li la benvinguda, si volem prendre part en el goig dels pastors: <<Després els pastors se’n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit>>.
¿Quants participarem aquest Nadal del goig pregon dels pastors?
Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada