Presentació

Presentacio
Mossèn Enric Prat presenta unes noves Homilies, totalment diferents de les ja conegudes (www.bisbaturgell.org - homilies dominicals). Són diferents en el contingut, en l’estil i en l’extensió. Cada Homilia conté una sola idea, l’expressada en el títol. La breu argumentació es basa gairebé únicament en els textos litúrgics del dia. Creiem que aquestes homilies poden servir perquè cada interessat pugui preparar la seva pròpia; o com a guió d’un comentari més espontani. La millor utilització, però, la trobarà cada puntual usuari. Possiblement, altres persones, a més dels predicadors, trobaran en aquests escrits l’ocasió d’aprofundir en el sentit pregon de la Paraula de Déu en la litúrgia, i de gaudir del consol espiritual que ens ofereix Sigui tot a lloança de Déu i a benefici espiritual i humà d’aquells que en vulguin fer ús. Moltes gràcies.
Acabada la publicació en aquest BLOG de les NOVES HOMLIES, m’atreveixo a proposar als amables usuaris una nova: Etiqueta: EL RACONET DE LA MISTICA. La mística, no en el seu vessant de fets extraordinaris, com l’èxtasi, la levitació, les locucions o les visions, sinó com alternativa a l’ascètica, amb l’atenció posada en les obres de Sant Joan de la Creu i en l’autor anònim del llibre EL NÚVOL DEL NO SABER. L’ascètica es basa en el raonament, l’esforç i el protagonisme personal. La mística abandona tot protagonisme personal per atribuir-lo solament a Déu, d’acord amb allò que recomana el Salm 36: Encomana al Senyor els teus camins; confia en ell, deixa’l fer. O responent a l’oferta de Ap.3,20: Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi. El místic rep, per medi de la il·luminació, que li és donada, una noticia nova de la naturalesa de Déu, que és obscura i inexplicable. Els autors l’anomenen docta ignorància o raig de tenebra. Aquest treball, que ha estat publicat a la revista l’Església d’Urgell i amb una bona acceptació per part de molts lectors, pot ésser útil per a la lectura i meditació particular, i també com a eina de treball per a grups de pregària, de formació espiritual o de catequistes. Gràcies!

dimecres, 23 de març del 2016

Recobrar la vida (D. de Pasqua)

           Jesús morí en la seva naturalesa humana solament. Concretament perdé la vida física del seu cos. En la seva naturalesa divina no podia morir: <<Jo soc el camí, la veritat i la Vida>>. Jesús, doncs, és la mateixa Vida amb tot el seu esplendor, i en plenitud de sentit i de bellesa. És Jesús tanta vida, que és dador de vida: <<Jo soc la resurrecció i la vida>>. Val a dir, que pot tornar la vida a qui l’ha perduda.
            Jesús, havent donat voluntàriament la vida que podia perdre, la recobra al tercer dia. No com la tenia abans, temporal i peremptòria, sinó divinitzada i transcendent, com la que promet a tots els qui s’adhereixen a ell i es fan els seus deixebles per la conversió i la recerca del Regne de Déu: <<Aquells que viuen i creuen en mi, encara que morin, viuran>>. Viuran, no com vivien en aquest món. Viuran com viu ell, que ha ressuscitat, com viuen els àngels, com viu el mateix Déu. Viuran la Vida.

            Si hem ressuscitat juntament amb ell, per la fe i per l’adhesió formal al seu projecte, com suposa Sant Pau, hem d’assajar ara mateix aquell estil de vida a què estem cridats i que tant desitgem: <<Cerqueu allò que és de dalt, on hi ha el Crist, assegut a la dreta de Déu; estimeu allò que és de dalt, no allò  que és de la terra>>. Si volem fruir en  aquest món d’una vida de plenitud, de sentit i de bellesa , comencem a viure ara com morts a tota perversió i maldat. Comencem a viure com ressuscitats. 

Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada